یوتیوبرا و استریمرا هر دوشون از شخصیتهای مهم دنیای آنلاین هستن، اما تفاوتهای با هم دارن که باعث میشه هرکدوم تجربه متفاوتی برای مخاطب خودشون به ارمغان بیارن. یوتیوبرا معمولاً ویدیوهایی رو ضبط و ویرایش میکنن که به صورت آفلاین منتشر میشن. این ویدیوها میتونند شامل محتوای آموزشی، سرگرمی، نقد و بررسی و یا حتی داستانگویی باشن.
در مقابل، استریمرا به صورت زنده و تو لحظه با مخاطب خودشون تو ارتباط هستن. اون ها از پلتفرمهایی مثل توییچ یا یوتیوب لایو استفاده میکنن تا بازی کنن، گفتگو کنند. تو این مقاله از سایت دارمت قصد داریم بیشتر درباره فرق یوتیوبر و استریمر صحبت کنیم و بررسی کنیم که هرکدام از این دو تا چه ویژگیهایی دارن و کدام یکی برای شما مناسبترن.
چی می خونید:
یوتیوبر چه کسی است؟
قبل از این که بخواییم به فرق یوتیوبر و استریمر بپردازیم بد نیست با مفهوم یوتیوبر و استریمر بیشتر آشنا بشیم. یوتیوب این روزها به یکی از محبوبترین پلتفرمها برای خلق و نمایش ایدهها تبدیل شده و همین موضوع باعث شده تا خیلیها به فکر ساختن یک کانال یوتیوب بیفتن.
یوتیوبر با تولد ویدیوهای متنوع و جذاب تو زمینههای مختلف، نه تنها خودشون رو سرگرم میکنن، بلکه فرصتی رو برای کسب درآمد پیدا کردن. یوتیوب با ارائه امکاناتی مثل پرداخت به ازای هر هزار نمایش ویدئو (CPM) و همکاری با اسپانسرها، شرایطی رو فراهم کرده که تولیدکنندگان محتوا بتونن از طریق کانال خودشون کسب درآمد کنن.
خیلیها یوتیوب رو به عنوان یه فرصت عالی برای تولید محتوا و کسب درآمد اینترنتی میبینن.
استریمر چه کسی است؟
قبل اینکه یوتیوب به پلتفرم محبوب استریمرا تبدیل بشه، توییچ کهنه کار این حوزه بود. این پلتفرم، که حالا زیر مجموعه آمازون محسوب میشه، بستری رو فراهم کرده که تو اون استریمرها تونستن به صورت زنده و مستقیم با مخاطب خودشون ارتباط برقرار کنن. توییچ که قبلاً به عنوان خانه گیمرها شناخته میشد، حالا به یک پلتفرم چندمنظوره تبدیل شده. استریمرها دیگه فقط به بازی محدود نیستن و از مصاحبههای زنده تا نمایش زندگی روزمره، هرچیزی رو با مخاطبینشون به اشتراک میگذارن. این پلتفرم برای استریمرا منبع درآمدی خوبی از طریق دونیت و اسپانسرشیپ محسوب میشه.
اگه شما شخص برونگرایی هستین و از ارتباط با دیگران لذت میبرین، توییچ میتونه انتخاب خوبی برای شما باشه. تو توییچ، موفقیت به شدت به توانایی شما تو شبکه سازی و تبلیغ خودتون بستگی داره. برخلاف یوتیوب که الگوریتمهایی برای معرفی ویدیوهای جدید داره، توییچ بیشتر بر اساس محبوبیت و تعداد بینندگان کانالها رو رتبهبندی میکنه. به همین دلیل اگه استریمر هستین برای دیده شدن تو توییچ به تلاش بیشتری نیاز دارید.
به زبان ساده، توییچ برای اونایی خوبه که دوست دارن زنده و مستقیم با مخاطبشون حرف بزنن و با هم حال کنن. اما یوتیوب بیشتر برای اونایی مناسبه که دوست دارن ویدیوهای باکیفیت و آماده بسازن و به اشتراک بذارن. اگه به دنبال ایجاد یک ارتباط خوب با مخاطب خودتون هستین و از چالشهای رقابت تو یه پلتفرم لذت میبرین، توییچ میتونه پلتفرم مناسب شما باشه.
فرق یوتیوبر و استریمر
تو ادامه این مقاله با جزئیات بیشتری به فرق یوتیوبر و استریمر می پردازیم:
فرق یوتیوبر و استریمر از نظر میزان فعالیت
اگه دنبال جایی برای شروع استریم هستین، یوتیوب گزینه بهتری نسبت به توییچه. با اینکه تعداد استریمرهای حرفهای تو یوتیوب کمتره، اما تعداد کاربرای اون خیلی بیشتره. یوتیوب فضای بازتری برای رشد و دیده شدن داره. یعنی رقابت شدیدی وجود نداره و شما راحتتر میتونید مخاطب جذب کنید.
برای مثال اگه میخواید تو یه فروشگاه کوچیک یا یک مرکز خرید بزرگ محصول خودتون رو بفروشید؛ قطعا تو مرکز خرید شانس بیشتری برای دیده شدن دارید، یوتیوب هم دقیقا مثل اون مرکز خرید بزرگه است؛ جایی که میلیونها نفر هر روز دنبال محتوای جدید هستن.
فرق یوتیوبر و استریمر از نظر میزان درآمد
فرق یوتیوبر و استریمر تو میزان درآمد خیلی زیاد نیست، هر دوتاشون فرصتهای درآمدی متنوعی مثل تبلیغات رو برای کاربراشون فراهم میکنن. اما اگر بخواهیم بدونیم کدوم یکی درآمد بیشتری عاید کاربراش می کنه، به نظر میرسه یوتیوب برندهی این رقابته. دلیلش هم اینه که یوتیوب از سیستم تبلیغاتی گوگل استفاده میکنه که سهم بیشتری از درآمد تبلیغات رو به تولید کننده محتوا میده. بر خلاف یوتیوب، درآمد توییچ از تبلیغات کمتره و به علاوه، خیلی از بینندهها تبلیغات توییچ رو با نرمافزارهای مسدودکنندهی تبلیغات میبندن.
فرق یوتیوبر و استریمر از نظر تعامل بین طرفین
توییچ مثل یه کافه بزرگ آنلاینِ که توش همه با هم دور هم دیگه جمع میشن و با همدیگه حرف میزنن و بازی میکنن. اینجا همه خیلی راحتن و با استریمرها مثل دوستاشون رفتار میکنن. وقتی یکی از استریمرها یه بازی جدید شروع میکنه، خیلی زود همه ازش باخبر میشن و شروع میکنن به تماشاش. اینطوری یه جورایی فرهنگ توییچ دهن به دهن بین کاربرانش پخش میشه.